Tagliatelle - az olasz tagliare szóból származik, jelentése: ’vágni’- egy tradicionális tészta Olaszországból, Emilia-Romagna és Marche régiókból. A tagliatelle hosszú, lapos szalag formára vágott tészta, általában 6,5–10 mm széles. A tagliatellét számos szósszal lehet tálalni, bár a klasszikus a Bolognese szósz.
Főzési idő: 7-8 perc
Termelői információ
1918 óta négy generáción átívelő sikeres családi vállalkozás. Pugliában, Lecce közelében található Benedetto Cavalieri páratlan tudást örökít meg a durum tésztafélék terén és ehhez egyedülálló finomság társul. A tészta megmunkálására egy KÍMÉLETES eljárást választottak: a búzadara kizárólag bronzból készült tésztanyomó forma segítségével kerül feldolgozásra. Miután a tészta kihúzásra került, egy olyan helyiségbe viszik, ahol lassú szárítással verhetetlen állagot és főzésállóságot biztosítanak a termékeknek.