Finom marcipán sütemény ami 40% mandulát, cukrot, tojásfehérjét és egy csipetnyi narancsot tartalmaz. Sienna városának tipikus történelmi desszert édessége, amelyet elsősorban karácsonykor fogyasztanak. A feldolgozást teljes egészében kézzel végzik, az ősi receptek alapján, tiszteletben tartva az összes gyártási lépést, ami garantálja a késztermék magas minőségét. Tartósítószer, színezék és liszt nélkül készül. Kiváló étkezés végén fogyasztva, desszertként olyan édes borok mellé, mint a Vin Santo vagy a Moscadello di Montalcino. Ideális a nap bármely szakában, teával, kávéval vagy cappuccinóval párosítva.
Termelői információk
1959 óta a Le Dolcezze di Nanni eredeti olasz kekszek és sütemények (dolce) gyártója. A cég Ponte D'Arbiában található, a Val D'Arbia szívében, a Via Francigena (Toszkána) mellett Siena-ban. Marini Giovanni (barátai "Nanni"-nak) családja 1984 óta látja el az ínyenceket szerte a világon gyönyörű termékekkel, amelyek a sienai ősi cukrászati hagyományokon alapulnak. Ezeknek az ízletes, kézzel készített termékeknek a teljes kézműves gyártása kiváló minőségű (természetes és tartósítószer nélküli) alapanyagokból készül, így a "Nanni" péksüteményei és kekszei ismertté válnak az ínyencek és a high-end vendéglátóhelyek körében. Szigorúan kézzel készített és híres az egész világon. Az alapot továbbra is réz edényekben főzik, majd kézzel formázzák, hogy a régi ízek változatlanok maradjanak. A gondosan válogatott mandulából készült Ricciarellit és Amarettit egyenként összegyúrják, majd „megcsípik”.