FREE SHIPPING OVER 30,000 HUF. WE DELIVER ON MONDAY, TUESDAY AND WEDNESDAY!
Paolo Lazzaroni e Figli Marsala
Paolo Lazzaroni e Figli Marsala
4 800 Ft

Paolo Lazzaroni e Figli Marsala

Recept
Tipikus DOC szeszezett bor borostyán színû, intenzív illattal és jellegzetes ízzel. Szobahõmérsékleten és hidegen is tálalhatjuk, fagylalttal, péksüteményhez keverve. Kiváló alapanyag a konyhában is, mind a klasszikus zabaglione, mind a húsok elkészítéséhez.
Type
Liqueur
Region
Lombardia
Producer
Lazzaroni
Alcohol
17%
Volume
1 L ( liter )
4 800 Ft
Details

 

Termelői információk

 

A Paolo Lazzaroni e Figli Marsala egy olasz édes, erős bor, amelyet a Paolo Lazzaroni & Figli nevű cég készít. A marsalát a szicíliai Marsala városban termesztett szőlőből készítik, amelyet a palermo-i és a trapani-i tartományokban található szőlőültetvényekről szüretelnek.

A Paolo Lazzaroni e Figli Marsala bor érlelése tölgyfahordókban történik, amelyekben legalább egy évig pihen, hogy a bor íze és illata gazdagodjon és finomodjon. A marsala bor típusa az érlelési időtől függően különböző lehet: a fiatal marsalák világosabbak és gyümölcsösebbek, míg a hosszabb ideig érlelt borok sötétebbek és konyakosabb ízűek.

A Paolo Lazzaroni e Figli Marsala bor egyedülálló, édes ízvilága és intenzív aromái miatt kiemelkedő az olasz borkülönlegességek között. Az édes ízét a szőlő cukortartalma adja, melyet a marsala borkészítés során úgynevezett "muttó" (aromás must) hozzáadásával fokoznak.

A Paolo Lazzaroni e Figli Marsala bor kiválóan alkalmas a desszertekhez, különösen az olasz édességekhez, például a tiramisuhoz vagy a zabaglione-hoz. Emellett felhasználható különféle ételekhez, például a húsételekhez vagy a sajtokhoz, valamint koktélokhoz is.

Info
Article No.
2049-Paolo_Lazzaroni_e_Figli_SPA
Additional products
Similar products