FREE SHIPPING OVER 30,000 HUF. WE DELIVER ON MONDAY, TUESDAY AND WEDNESDAY!
Marsala - Lazzaroni - Lombardia
Marsala - Lazzaroni - Lombardia
4 100 Ft

Marsala - Lazzaroni - Lombardia

Recept

Tipico vino liquoroso DOC dal colore ambrato, dal profumo intenso e dal sapore tipico. Puo essere servito a temperatura ambiente oppure freddo, abbinato a gelati e pasticceria. Ottimo ingrediente anche in cucina, sia per la preparazione del classico zabaglione che per la preparazione di carni.

Type
Liqueur
Region
Lombardia
Producer
Lazzaroni
Alcohol
17%
Volume
750 ml
4 100 Ft
Details

Termelői információk

 

A Paolo Lazzaroni e Figli Marsala egy olasz édes, erős bor, amelyet a Paolo Lazzaroni & Figli nevű cég készít. A marsalát a szicíliai Marsala városban termesztett szőlőből készítik, amelyet a palermo-i és a trapani-i tartományokban található szőlőültetvényekről szüretelnek.

A Paolo Lazzaroni e Figli Marsala bor érlelése tölgyfahordókban történik, amelyekben legalább egy évig pihen, hogy a bor íze és illata gazdagodjon és finomodjon. A marsala bor típusa az érlelési időtől függően különböző lehet: a fiatal marsalák világosabbak és gyümölcsösebbek, míg a hosszabb ideig érlelt borok sötétebbek és konyakosabb ízűek.

A Paolo Lazzaroni e Figli Marsala bor egyedülálló, édes ízvilága és intenzív aromái miatt kiemelkedő az olasz borkülönlegességek között. Az édes ízét a szőlő cukortartalma adja, melyet a marsala borkészítés során úgynevezett "muttó" (aromás must) hozzáadásával fokoznak.

A Paolo Lazzaroni e Figli Marsala bor kiválóan alkalmas a desszertekhez, különösen az olasz édességekhez, például a tiramisuhoz vagy a zabaglione-hoz. Emellett felhasználható különféle ételekhez, például a húsételekhez vagy a sajtokhoz, valamint koktélokhoz is.

Info
Article No.
1963-Paolo_Lazzaroni_e_Figli_SPA
Similar products