Bár a tagliolini név hasonló a tagliatelle-hez, a kettő valójában nem ugyanaz, kivéve, hogy mindkettő hagyományosan szalagokra vágott tészta. Valójában a „taglia” szó olaszul vágást jelent, és a különbség valójában a vágásban van! A tagliolini hosszú tésztaszálak, szélességükben valahol a capellini és a tagliatelle között. Minden tésztaszál általában 2-3 mm széles, 0,5 mm vastag, és 30-35 cm hosszú és néha kissé hengeres tészta.
Főzési idő: 10-12 perc
Termelői információ
1983 óta három generáción átívelő sikeres családi vállalkozás a csodálatos Tvoliere delle Puglie, Olszország magtárának szívében található. A cég kifinomult mediterrán gasztronómiát képviseli hazai és nemzetközi szinten egy egyedi kézműves tésztával, amely a szem és ínycsiklandozó. Csak minőségi alapanyagokból és a legjobb magtárakból gondosan kiválasztott durumbúzából kerülnek feldolgozásra a Carazita tészták. A Carazita “ család ma is szeretettteljes gonddal figyel feldolgozási fázisokat tiszteletben tartva az ősi recepteket.