Vastag spaghetti
A spagetti az olasz hagyomány egyik klasszikus formája (2,8 mm átmérőjű), amely egy különleges búzadara keveréket igényel Dél Olaszország napsütötte szeles dombjain termesztett durumbúzából. A “Spaghettonit” speciális bronötvözetből készült tésztanyomó forma segítségével kerül feldolgozásra. A 40 órás szárítási folyamat alacsony hőmérséklet tökéletes ozmózist biztosít a szénhidrát és fehérje között. Ily módon tökéletes főzést érhetsz el.
Főzési idő: 16-17 perc
Termelői információ
1918 óta négy generáción átívelő sikeres családi vállalkozás. Pugliában, Lecce közelében található Benedetto Cavalieri páratlan tudást örökít meg a durum tésztafélék terén és ehhez egyedülálló finomság társul. A tészta megmunkálására egy KÍMÉLETES eljárást választottak: a búzadara kizárólag bronzból készült tésztanyomó forma segítségével kerül feldolgozásra. Miután a tészta kihúzásra került, egy olyan helyiségbe viszik, ahol lassú szárítással verhetetlen állagot és főzésállóságot biztosítanak a termékeknek..