Főtt szőlőmust, természetes édesítőszer, amelyet lassú főzéssel nyernek a Trebbiano és a Lambrusco szőlőmustból. Rizs, leves, főtt zöldségek, sült pulyka, friss vagy érlelt sajtok, gyümölcssaláták, fagylalt, joghurt, panna cotta, eper, palacsinta, mascarpone önteteként ajánlott. Koktélok készítéséhez, valamint hagyományos és gyógyteák édesítésére is ajánlott.
Termelői információ
A Leonardi Balzsamecet a modenai dombokon született, ahol a jellegzetes Lambrusco és Trebbiano szőlőfajtákat termesztik. A szőlőmust-alapanyagát a Modenai Balzsamecethez ezekből a kiváló szőlőfajtákból nyerik ki. A Leonardi család a szőlő felszedésétől a palackozásig követi ennek az ősi fűszerezésnek az összes gyártási fázisát. Törekednek az édes-savanyú ízek sokoldalú varázslatos egyensúlyának megtalálásában.
Az Aceto Gocce Leonardi által készített balzsamecet a hagyományos eljárást követve fahordókban érik. Különlegességnek számítanak az ízesített ecetek, melyeket a szarvasgomba, a cseresznye, a füge és a peperoncino verzióban készítenek el.