Finom mandulás sütemény 40% mandulával, cukorral, tojásfehérjével és egy kis naranccsal. Belseje tömör és könnyű, ez egy tör tipikus sienai sütemény, évezredes recepttel, amelyet főleg karácsonykor készítenek. A feldolgozás teljes egészében kézzel történik, ősi receptek szerint, tiszteletben tartva az összes olyan gyártási lépést, amely garantálja a késztermék nagyon magas minőségét. Tartósítószerek, színezékek és liszt nélkül készül. Kiváló fogyasztás az étkezés végén, desszertként, édes borok, például Vin Santo vagy Moscadello di Montalcino kíséretében. Ideális a nap bármely szakában, teával, kávéval vagy cappuccinóval párosítva.
Termelői információk
1959 óta a Le Dolcezze di Nanni eredeti olasz kekszek és sütemények (dolce) gyártója. A cég Ponte D'Arbiában található, a Val D'Arbia szívében, a Via Francigena (Toszkána) mellett Siena-ban. Marini Giovanni (barátai "Nanni"-nak) családja 1984 óta látja el az ínyenceket szerte a világon gyönyörű termékekkel, amelyek a sienai ősi cukrászati hagyományokon alapulnak. Ezeknek az ízletes, kézzel készített termékeknek a teljes kézműves gyártása kiváló minőségű (természetes és tartósítószer nélküli) alapanyagokból készül, így a "Nanni" péksüteményei és kekszei ismertté válnak az ínyencek és a high-end vendéglátóhelyek körében. Szigorúan kézzel készített és híres az egész világon. Az alapot továbbra is réz edényekben főzik, majd kézzel formázzák, hogy a régi ízek változatlanok maradjanak. A gondosan válogatott mandulából készült Ricciarellit és Amarettit egyenként összegyúrják, majd „megcsípik”.