A Penne egy extrudált tésztafajta, henger alakú darabokkal, ferdén vágott végekkel. A penne az olasz penna többes számú alakja, amely a latin penna szóból származik, és az angol pen szó rokon szava. Amikor ezt a formátumot létrehozták, az akkor mindenütt jelenlévő töltő- és merítőtoll acélhegyét kívánta utánozni.
Főzési idő: 12-13 perc
Termelői információ
1918 óta négy generáción átívelő sikeres családi vállalkozás. Pugliában, Lecce közelében található Benedetto Cavalieri páratlan tudást örökít meg a durum tésztafélék terén és ehhez egyedülálló finomság társul. A tészta megmunkálására egy KÍMÉLETES eljárást választottak: a búzadara kizárólag bronzból készült tésztanyomó forma segítségével kerül feldolgozásra. Miután a tészta kihúzásra került, egy olyan helyiségbe viszik, ahol lassú szárítással verhetetlen állagot és főzésállóságot biztosítanak a termékeknek.