A Panforte di Nanni az egész világon híres eredeti ízéről, amelyet kizárólag természetes alapanyagokból, a legmagasabb minőséggel és tartósítószerek nélkül készítenek. A Panforte-t rézüstben sütik, majd kézzel dolgozzák meg, hogy megőrizzék aromáját, ízét, és mindazokat a tulajdonságokat, amelyek ellenállhatatlanná teszik ezt az ősi desszertet. Édes íz, kandírozott gyümölcs, mandula utóíz és egy csipetnyi fűszerrel jellemzi. A hagyományosan a karácsonyi édességekhez kötődő Panforte ma egész évben megtalálható és fogyasztható. Kiváló desszertnek vagy snacknek egy jó Vin Santo vagy Moscatello kíséretében.
Termelői információk
1959 óta a Le Dolcezze di Nanni eredeti olasz kekszek és sütemények (dolce) gyártója. A cég Ponte D'Arbiában található, a Val D'Arbia szívében, a Via Francigena (Toszkána) mellett Siena-ban. Marini Giovanni (barátai "Nanni"-nak) családja 1984 óta látja el az ínyenceket szerte a világon gyönyörű termékekkel, amelyek a sienai ősi cukrászati hagyományokon alapulnak. Ezeknek az ízletes, kézzel készített termékeknek a teljes kézműves gyártása kiváló minőségű (természetes és tartósítószer nélküli) alapanyagokból készül, így a "Nanni" péksüteményei és kekszei ismertté válnak az ínyencek és a high-end vendéglátóhelyek körében. Szigorúan kézzel készített és híres az egész világon. Az alapot továbbra is réz edényekben főzik, majd kézzel formázzák, hogy a régi ízek változatlanok maradjanak. A gondosan válogatott mandulából készült Ricciarellit és Amarettit egyenként összegyúrják, majd „megcsípik”.