A paccheri a nápolyi gasztronómiai kultúra egyik tipikus tészta fajtája. A makarónitól nagyobb méretük különbözteti meg őket. Neve az ókori görög nyelvből ered, ami “ minden kéz” kifejezést jelent. Így nem meglepő, hogy a campaniai dialektusban a paccheri a jóindulatú hátba veregetést jelenti, a nápolyi dialektusban viszont sokszor “ schiaffoni” vagyis pofonnak nevezik.
Ez a tészta tökéletesen jól párosul húsos vagy halas szószokkal.
Aranyhúzott gluténmentes tészta, ami ideális porozitást és kiváló áteresztőképességet biztosít a felhasználó részére. Az alacsony hőmérséklet és a lassú szárítási folyamat biztosítják az ízek és aromák megőrzését.Ez a tészta tökéletesen jól párosul húsos vagy halas szószokkal.
Főzési idő: 16 perc
Termelői információ:
A Glutiniente az első tésztagyár, amely aranyhúzott és lassan száradó gluténmentes tésztát kínál vásárlóinak amely a speciális készítési folyamatoknak köszönhetően megőrzi az “al dente” tészták jellegzetességét.