Termelői információk
A Paolo Lazzaroni e Figli Marsala egy olasz édes, erős bor, amelyet a Paolo Lazzaroni & Figli nevű cég készít. A marsalát a szicíliai Marsala városban termesztett szőlőből készítik, amelyet a palermo-i és a trapani-i tartományokban található szőlőültetvényekről szüretelnek.
A Paolo Lazzaroni e Figli Marsala bor érlelése tölgyfahordókban történik, amelyekben legalább egy évig pihen, hogy a bor íze és illata gazdagodjon és finomodjon. A marsala bor típusa az érlelési időtől függően különböző lehet: a fiatal marsalák világosabbak és gyümölcsösebbek, míg a hosszabb ideig érlelt borok sötétebbek és konyakosabb ízűek.
A Paolo Lazzaroni e Figli Marsala bor egyedülálló, édes ízvilága és intenzív aromái miatt kiemelkedő az olasz borkülönlegességek között. Az édes ízét a szőlő cukortartalma adja, melyet a marsala borkészítés során úgynevezett "muttó" (aromás must) hozzáadásával fokoznak.
A Paolo Lazzaroni e Figli Marsala bor kiválóan alkalmas a desszertekhez, különösen az olasz édességekhez, például a tiramisuhoz vagy a zabaglione-hoz. Emellett felhasználható különféle ételekhez, például a húsételekhez vagy a sajtokhoz, valamint koktélokhoz is.