Az ausztráliai eredetű eukaliptuszt Dél-és Közép-Olaszország part menti városaiba telepítették a szél elleni védelem céljából. Az eukaliptuszvirágok adják ezt a mézet, amelyet nyár közepén szüretelnek, balzsamos aromák és ízek jellemzik. Íze: intenzív, a növény esszenciájára jellemző, mogyoró és karamell utóízzel. Párosítás és tanács: utánozhatatlan, ha édesítőszerként használják forró tejben. Krémes és tökéletesen kenhető, kellemes felfedezés mind vajas kenyérrel, mind idősebb sajtokkal párosítva.
Termelői információk
A cég története egész a világháborúkig nyúlik vissza, amikor Elisa Antonini mézet kezdett el készíteni. A hetvenes években pedig megindult a cégfejlődés, gépesítés majd később a nemzetközi kereskedelem útján. A természetes alapanyagokból előállított kíváló minőségű lekvárok a legváltozatosabb ízekben kaphatóak.