A legtipikusabb toszkán kekszet, a cantuccit a világ minden táján nagyra értékelik. A kiváló toszkán konyha szinonimája, melyet hagyományosan Vin Santo vagy más desszertborba mártva fogyasztanak. A gyártás teljes egészében kézzel történik, tiszteletben tartva az összes régi gyártási lépést, amelyek garantálják a késztermék legmagasabb minőségét. Ropogósak és könnyűek, finom ízűek, ideálisak desszertként étkezések lezárására. Tea, tej, cappuccino vagy kávé mellé is jól illenek. Most megkóstolhatja pisztáciás változatban is. Próbálja ki!
Termelői információk
1959 óta a Le Dolcezze di Nanni eredeti olasz kekszek és sütemények (dolce) gyártója. A cég Ponte D'Arbiában található, a Val D'Arbia szívében, a Via Francigena (Toszkána) mellett Siena-ban. Marini Giovanni (barátai "Nanni"-nak) családja 1984 óta látja el az ínyenceket szerte a világon gyönyörű termékekkel, amelyek a sienai ősi cukrászati hagyományokon alapulnak. Ezeknek az ízletes, kézzel készített termékeknek a teljes kézműves gyártása kiváló minőségű (természetes és tartósítószer nélküli) alapanyagokból készül, így a "Nanni" péksüteményei és kekszei ismertté válnak az ínyencek és a high-end vendéglátóhelyek körében. Szigorúan kézzel készített és híres az egész világon. Az alapot továbbra is réz edényekben főzik, majd kézzel formázzák, hogy a régi ízek változatlanok maradjanak. A gondosan válogatott mandulából készült Ricciarellit és Amarettit egyenként összegyúrják, majd „megcsípik”.