Különleges, csigaházat imitáló, hajlított, csőalakú tészta. Az egyik vége nyitott, míg a másik vége teljesen zárt. A főzővíz ugyan átjárja, de méreténél fogva így is nevéhez méltóan csigalassússággal fő meg, de a szósz, ami belekerül, az benne is marad.
Főzési idő: 13-14 perc
Termelői információ
1918 óta négy generáción átívelő sikeres családi vállalkozás. Pugliában, Lecce közelében található Benedetto Cavalieri páratlan tudást örökít meg a durum tésztafélék terén és ehhez egyedülálló finomság társul. A tészta megmunkálására egy KÍMÉLETES eljárást választottak: a búzadara kizárólag bronzból készült tésztanyomó forma segítségével kerül feldolgozásra. Miután a tészta kihúzásra került, egy olyan helyiségbe viszik, ahol lassú szárítással verhetetlen állagot és főzésállóságot biztosítanak a termékeknek.