“Lapos spaghetti”
A tésztafajta ismeretlen megalkotói aligha az ellipszis formáját utánozták, sokkal inkább a természetben keresték a forma hasonlóságát, így lett belőle "nyelvecske". Ez az extrudált forma átmenetet képez a spagetti-félék kör keresztmetszetű és a tagliatelle-félék négyszög keresztmetszetű formája között. A tésztafajtát mi másra is találhatták ki az olasz Riviéra ligurjai, mint a tengerből jövő finomságokra építkező szószok társának.
Főzési idő: 7-8 perc
Termelői információ
1918 óta négy generáción átívelő sikeres családi vállalkozás. Pugliában, Lecce közelében található Benedetto Cavalieri páratlan tudást örökít meg a durum tésztafélék terén és ehhez egyedülálló finomság társul. A tészta megmunkálására egy KÍMÉLETES eljárást választottak: a búzadara kizárólag bronzból készült tésztanyomó forma segítségével kerül feldolgozásra. Miután a tészta kihúzásra került, egy olyan helyiségbe viszik, ahol lassú szárítással verhetetlen állagot és főzésállóságot biztosítanak a termékeknek.