Alkalmas salátákhoz, sült vagy főtt húsokhoz, pácolt húsokhoz, halakhoz, szendvicsekhez, pizzához, sült burgonyához, sajtokhoz, gyümölcshöz, fagylalthoz, panna cottához, kanál desszertekhez. Tökéletes bármilyen édes vagy sós étel díszítéséhez.
Termelői információ
A Leonardi Balzsamecet a modenai dombokon született, ahol a jellegzetes Lambrusco és Trebbiano szőlőfajtákat termesztik. A szőlőmust-alapanyagát a Modenai Balzsamecethez ezekből a kiváló szőlőfajtákból nyerik ki. A Leonardi család a szőlő felszedésétől a palackozásig követi ennek az ősi fűszerezésnek az összes gyártási fázisát. Törekednek az édes-savanyú ízek sokoldalú varázslatos egyensúlyának megtalálásában.
Az Aceto Gocce Leonardi által készített balzsamecet a hagyományos eljárást követve fahordókban érik. Különlegességnek számítanak az ízesített ecetek, melyeket a szarvasgomba, a cseresznye, a füge és a peperoncino verzióban készítenek el.