A legtipikusabb toszkán kekszet, a cantuccit a világ minden táján nagyra értékelik. A kiváló toszkán konyha szinonimája, melyet hagyományosan Vin Santo vagy más desszertborba mártva fogyasztanak. A gyártás teljes egészében kézzel történik, tiszteletben tartva az összes régi gyártási lépést, amelyek garantálják a késztermék legmagasabb minőségét. Ropogósak és könnyűek, finom ízűek, ideálisak desszertként étkezések lezárására. Tea, tej, cappuccino vagy kávé mellé is jól illenek. A klasszikus cantucciniban manduladarabok találhatók.
Termelői információk
1959 óta a Le Dolcezze di Nanni eredeti olasz kekszek és sütemények (dolce) gyártója. A cég Ponte D'Arbiában található, a Val D'Arbia szívében, a Via Francigena (Toszkána) mellett Siena-ban. Marini Giovanni (barátai "Nanni"-nak) családja 1984 óta látja el az ínyenceket szerte a világon gyönyörű termékekkel, amelyek a sienai ősi cukrászati hagyományokon alapulnak. Ezeknek az ízletes, kézzel készített termékeknek a teljes kézműves gyártása kiváló minőségű (természetes és tartósítószer nélküli) alapanyagokból készül, így a "Nanni" péksüteményei és kekszei ismertté válnak az ínyencek és a high-end vendéglátóhelyek körében. Szigorúan kézzel készített és híres az egész világon. Az alapot továbbra is réz edényekben főzik, majd kézzel formázzák, hogy a régi ízek változatlanok maradjanak. A gondosan válogatott mandulából készült Ricciarellit és Amarettit egyenként összegyúrják, majd „megcsípik”.