A Gnocchi egy sokoldalú kagyló alakú tészta, jellegzetes homorú bordázott formával, amely kiválóan alkalmas sűrűbb szószok, mindenki által ismert bolognai szószok legjobbjainak megragadására és kiemelésére. A Gnocchi legnépszerűbb fűszere a paradicsom: az egyszerű paradicsomos-bazsalikomos szósztól a legkiadósabb hússzószokig, de pestoval is nagyon jól tálalható.
Főzési idő: 9-11 perc
Termelői információ
Gaetano Faella 1907-ben alapította meg családi cégét Grananóban, Nápolytól délre, Campania régióban. Grananót a szárított tészta olasz szülőhelyének tartják. A legenda szerint a hegyekből a tengerbe áramló szellő tökéletes feltételeket teremtett a tésztaszárításhoz. A Faella tészta elkészítésének három paracsolata van: 100% -ban olasz búza, kizárólag bronzból készült tésztanyomó segítségével extrudálják, és két napig szárítják a legalacsonyabb hőmérsékeleten.