Keserű narancs, citrom, mandarin és bergamott édes keveréke. Leginkább napsütötte Szicíliában, Szirakúza területén termesztették és szüretelték ezeket a gyümölcsöket november első felétől május végéig. Fiordifruttánkat gyömbérrel gazdagítjuk, amely értékes tulajdonságokkal rendelkeik. Íze: a mediterrán citrusfélék jellegzetes savanyú aromái ötvöződnek a gyömbér intenzív ízével. Párosítások és tanácsok: gyakran párosítják Gorgonzolával, ez a Fiordifrutta kiválóan alkalmas pirított fekete kenyérrel.
Termelői információk
A cég története egész a világháborúkig nyúlik vissza, amikor Elisa Antonini mézet kezdett el készíteni. A hetvenes években pedig megindult a cégfejlődés, gépesítés majd később a nemzetközi kereskedelem útján. A természetes alapanyagokból előállított kíváló minőségű lekvárok a legváltozatosabb ízekben kaphatóak.