A szedret a nyári hónapokban szüretelik, főleg a bulgáriai Rigoni di Asiago földeken. Spontán nőnek az erdő szélén, az ösvények mentén, a sövényekben, és nagyon szomjoltó gyümölcsök. A Fiordifrutta elkészítésekor a Rigoni di Asiago különféle szedreket használ, hogy íze még gazdagabb és változatosabb legyen. Íze: finom, savas és aromás. Párosítás és tanácsok: íze tökéletesen megfelel a virágos héjú vagy érlelt friss sajtokhoz, és csokoládéval párosítva is finom. Finom a turmixokban és joghurtokban is.
Termelői információk
A cég története egész a világháborúkig nyúlik vissza, amikor Elisa Antonini mézet kezdett el készíteni. A hetvenes években pedig megindult a cégfejlődés, gépesítés majd később a nemzetközi kereskedelem útján. A természetes alapanyagokból előállított kíváló minőségű lekvárok a legváltozatosabb ízekben kaphatóak.