A fehér balzsam öntettel kiváló saláták, főtt és nyers zöldségek, szószok, halak és kagylók, fehér húsok (csirke és pulyka), hal vagy hús tartárma, carpaccio, kaviár, gombák, sajtok (bivalymozzarella, scamorza, kéksajtok) készítéséhez,de felhasználható koktélok és italok alapanyagéként is.
Termelői információ
A Leonardi Balzsamecet a modenai dombokon született, ahol a jellegzetes Lambrusco és Trebbiano szőlőfajtákat termesztik. A szőlőmust-alapanyagát a Modenai Balzsamecethez ezekből a kiváló szőlőfajtákból nyerik ki. A Leonardi család a szőlő felszedésétől a palackozásig követi ennek az ősi fűszerezésnek az összes gyártási fázisát. Törekednek az édes-savanyú ízek sokoldalú varázslatos egyensúlyának megtalálásában.
Az Aceto Gocce Leonardi által készített balzsamecet a hagyományos eljárást követve fahordókban érik. Különlegességnek számítanak az ízesített ecetek, melyeket a szarvasgomba, a cseresznye, a füge és a peperoncino verzióban készítenek el.