Koktélok készítéséhez szendvicseken, nyers vagy főtt zöldségeken, salátákon, fehér húsokon, grillezett, halak és tenger gyümölcsei, kéksajtok, gyümölcssaláták, eper, panna cotta, fagylaltok és sorbetek, grániták készítéséhez ajánlott.
Termelői információ
A Leonardi Balzsamecet a modenai dombokon született, ahol a jellegzetes Lambrusco és Trebbiano szőlőfajtákat termesztik. A szőlőmust-alapanyagát a Modenai Balzsamecethez ezekből a kiváló szőlőfajtákból nyerik ki. A Leonardi család a szőlő felszedésétől a palackozásig követi ennek az ősi fűszerezésnek az összes gyártási fázisát. Törekednek az édes-savanyú ízek sokoldalú varázslatos egyensúlyának megtalálásában.
Az Aceto Gocce Leonardi által készített balzsamecet a hagyományos eljárást követve fahordókban érik. Különlegességnek számítanak az ízesített ecetek, melyeket a szarvasgomba, a cseresznye, a füge és a peperoncino verzióban készítenek el.